Michael Connelly – Två sorters sanning

Då har man även läst den senaste boken om Harry Bosch av Michael Connelly. Som vanligt levererar Connelly kvalité av högsta rang. Man sitter fast redan efter första kapitlet i boken och spänningen håller i sig genom hela berättelsen.

Kriminalroman med Harry Bosch. Bosch blir kallad till ett apotek där de två ägarna, far och son, har blivit mördade. Utredningen leder Harry och hans kolleger in i den miljardindustri som missbruket av receptbelagda läkemedel har skapat. Samtidigt aktualiseras ett gammalt fall: en dömd mördare hävdar att Bosch för många år sedan satte dit honom på falska grunder, och det verkar finnas indicier som stöder anklagelserna.

Harry har fullt upp i boken med att agera i ett nytt fall och dessutom infiltrera en grupp som utnyttjar missbrukare samtidigt som han blir anklagad för att ha mixtrat med bevismaterial i ett gammal fall.

Nu väntar jag med spänning på nästa bok som sammanfogar två karaktärer. Både Harry Bosch och Renée Ballard kommer vara med i kommande boken ”Dark Sacred Night” (svensk titel är ännu okänd)

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.