Odlingen i juni 2020

Hur går det med odlingen? Fungerar tunnelväxthuset som planerat?

Det går fantastiskt med odlingen i juni 2020 tack vare tunnelväxthuset och självbevattning systemet.

Potatisen blommade i början på juni
Ännu mer potatis i blom

Innan vi sådde och flyttade ut det förodlade var vi mycket noga med att nattemperaturen skulle vara rätt för varje specifik grodd. Maj var kall vilket gjorde att utplanteringen blev ganska sen. Efter att temperaturerna var rätt och vi planterat, då gick det undan.

Spenaten har tittat upp
Uppvuxen spenat

Tunnelväxthuset har nått upp till våra förväntningar. Och det har varit fantastiska temperaturer dag tid. Växterna har på denna odlingsplats kunnat gro i ett varmt klimat utan fåglar och smådjur som förstör.

Tomatplantor i blom

Redan nu vet vi att vi tänker förodla inomhus ännu tidigare nästa år. För att få tidigare skördar. Även vissa växter kommer vi bara direktså.

Mangomelon i blom
Chilin Padron i blom
Sötpotatis blommar
Gurkplantan blommar

Mördarsniglar

För att lyckas med odlingen i juni 2020 och framöver har vi sett till att hålla beståndet av mördarsniglar nere. Detta med hjälp av Ferramol. Vilket är järnfosfat, det är skadligt för spanska skogssnigeln men inte för några andra djur. Maskar, igelkottar, fåglar med flera tar ingen skada av järnfosfatet. Växterna tar inte skada heller. Ämnet är godkänt för krav-odlare. Även all kaffesump sparas och läggs ut längs tomtgränsen. Och surdegsfällor har strategiskt placerats ut.

Körsbärstomater

Växter i blom

Det märktes tydligt efter utplanteringen att många växter sköt nya bladverk. Och alla växterna växte till sig snabbt i det härliga tunnelväxthuset. Många växter blommade i juni. Dvs potatisen, sötpotatisen, mangomelonen, gurkan, båda tomat sorterna samt båda chilin. Även några växter gav skörd. Så som spenat, potatis, dill, gräslök, koriander, timjan, rosmarin och persilja. I mitten på juni kunde vi även hitta körsbärstomater. Och i slutet av juni kom den svaga chilin.

Svaga chilin, Padron

För att locka in pollineringsdjur sådde vi honungsört i omgångar. Vi öppnade även upp tunnelväxthuset dagtid vid höga utomhustemperaturer.

Honungsört

Denna säsong ser odlingen mycket lovande ut. Detta är ett inlägg om vad som hänt april till juni. Ett senare inlägg kommer att publiceras för att avsluta säsongen och dess slutresultat 2020.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.