Pyssel drömfångare

Detta pyssel drömfångare är både enkelt att göra och mycket dekorativa. Projektet kan både barn och vuxna göra.

Man kan göra detta pyssel drömfångare med precis vilket material som helst. En färsk gren kan vara ringen. Lätt att böja när grenen är färsk, när den torkat blir ringen stel. Tjockare ståltråd, slangklämma eller broderibåge funkar också som ring till drömfångare. Som dekor kan man ha t.ex. påskfjädrar, dekorband, ståltråd, jutesnöre, garn och pärlor.

Pyssel drömfångare
Dotterns fantasifulla drömfångare

Material: något material till ringen, något att göra spindelnätet av, något hängande material till svansen och något täckande material till ringen. Verktyg som tång eller sax kan vara bra att ha till hands.

material
Material

Steg ett. Gör ringen i önskad storlek av det valda materialet. Om ringen inte är hel utan behöver fästas kan detta göras med ståltråd eller mutter.

Steg två. Gör spindelnätet. Om man önskar kan man trä i pärlor i spindelnätet. Spindelnätet kan göras på många sätt, dottern valde t.ex. att göra två nät som gick omlott.

Dela upp ringen i t.ex. femtedelar eller sjättedelar. Fäst tråden och dra den till önskat avstånd. Fäst lätt och dra vidare. Tänk på att hålla tråden spänd hela tiden.

spindelnät
Början på spindelnät

Fortsätt tills du kommit ett varv. Dra nu tråden till mitten på detta varvs första tråddragning, där gör man en liten fästning av tråden. Gör därefter nästkommande varv som hela tiden kommer på mitten av tråden på förgående varv. Repetera detta stycke tills spindelnätet är fulländat.

Pyssel drömfångare
Varv ett
Pyssel drömfångare
Efter varv två
Pyssel drömfångare
Spindelnät klart

Fäst tråden när du är klar.

Steg tre. Dekorera svansen nedåt och även ringen om det önskas. Dekorband eller garn är bra till detta steg. Gör även något som man kan hänga upp drömfångaren i. Låt fantasin flöda. T.ex. klistra på plastblommor eller pom pom. Fäst pärlor eller fjädrar.

Pyssel drömfångare
Drömfångare

Fler pyssel finner ni under kategorin, pyssel.

Lycka till med pysslandet!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.