Julskinka på grillen

En fantastiskt god grillad julskinka. Mycket enkelt att utföra.

Första året med vår Traeger Pro 575 D2 går mot sitt slut och vad passar bättre än att i december tillaga vår första julskinka på grillen?

Julskinka på grillen
Julskinka på grillen, en Traeger Pro 575 D2.

Ingredienser

  • Rimmad skinka (storlek enligt behov)
  • Grov skånsk senap
  • Söt/stark senap
  • Ägg (äggulor)
  • Ströbröd

Gör såhär

Steg 1
Behåll nät och svål på skinkan så behåller du formen på skinkan genom hela tillagningsprocessen. Därefter sköljer du skinkan i kallt vatten och torka den sedan torr med hushållspapper eller liknande. Låt skinka ligga i rumstemperatur tills det är dags att placera den på grillen.

Julskinka på grillen
Skinkan placerad centralt på grillen med svålen uppåt. Just denna skinka vägde 3,5kg.

Steg 2
Starta din Traeger och sätt den på 85 grader. När temperaturen uppnåtts placerar du skinkan direkt på gallret med svålen uppåt och ansluter termometern.

Steg 3
Efter två timmar höjer du temperaturen på grillen till 110 grader och låter skinkan grillas till en innetemperatur på 68-70 grader.

Steg 4
När innetemperaturen uppnått 68-70 grader placerar du skinkan på en plåt och låter den vila i minst en timma under aluminiumfolie.

Steg 5
Blanda äggula och senap. Mängd enligt egen smak. Sätt ugnen på 225 grader. Ta bort nätet från skinkan och skär bort svålen. Behåll den mängd fett du önskar. Lägg på ett lager av blandningen på den feta sidan. Strö ströbröd över skinkan och låt den sedan stå i ugnen tills du fått fin färg på den.

Julskinka på grillen
Färdig skinka på grillen.

Steg 6
Låt skinkan vila i rumstemperatur 30 minuter innan du skär upp den.

Lycka till!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.