Skidläger med Lager 157 Ski Team del 1

Lägret är i full gång och vi har haft tre teknikpass såhär långt vilket resulterat i ca 4 timmar skidåkning per dag.

Kom upp till Orsa i torsdags eftermiddag vid 16:30 och det var då ganska varmt ute, runt 8 plusgrader men det frös på under natten till fredag och vi fick helt ok förutsättningar för ett par bra teknikpass med Anton Järnberg och Marcus Johansson. Dagen började 07:30 med frukost och därefter körde första teknikpasset igång 08:30. Vi delade upp oss i två grupper och jag valde att köra med Anton. Det blev träning på alla växlar, dvs diagonalåkning, stakning med frånskjut och dubbelstakning samt saxning uppför en brant backe. Tyckte passet var bra och Anton beskrev bra hur man ska åka. Inte riktigt lika lätt att sätta det till verket men absolut en bra början.

Efter lunch var det dags för ”privatlektion” där vi tre och tre körde 45 minuter tillsammans med en instruktör. Denna gång åkte vi med Marcus och jag fick till mig rätt många förbättringsområden. 😉 Det är just sån kritik man är ute efter så det kändes riktigt bra. Efter detta körde vi fritt ett par varv och även om det kanske låter enkelt så är det mycket som ska sitta på plats för att man ska spara energi i sin åkning.

Avslutningen på skidåkningen blev teknikstafetter som var riktigt roliga och gav många skratt.
Nu var väl klockan runt 17:15 på fredagen och det var dags att ta av sig skidorna och ta en snabbdusch före middagen.

Klockan 19:00 hade vi en föreläsning eller kanske mer en frågestund där Anton började med att presentera sitt team och en hel del information om deras träningsuplägg osv. Marcus Johansson satsade på att lägga 800 träningstimmar i år och Fredrik Byström kom också förbi på en blixvisit och han planerade att lägga 880 timmar i år. Jag undrar hur jag ska få igenom den träningstiden hemma med familj, jobb och vänner? 😉 Skämt och sido så är jag extremt glad att jag har en förstående fru som låter mig göra den satsning jag just nu gör och det blir inga 800 träningstimmar men med tanke på att jag för ett år sedan i stort sett inte tränade nånting så tycker jag att min kondition utvecklats väl och det visar sig även i uppförsbackarna här på lägret.

Idag (lördag) har vi haft ett teknikpass i grupp med Marcus och kört lite på varje växel samt utan stavar. Att köra utan stavar är absolut nånting som jag kommer lägga in i min träning när snön väl visar sig i Ulricehamn. Även fler intervallpass planeras in efter tips från Byström.

Avslutar inlägget med lite sporadiska bilder från lägret och resan hit.

Nu ska jag slappa lite i soffan för att sen ge mig ut i spåret igen och efter 16 idag blir det teknikträning med fokus på utförsåkning och spårbyten. Jo, en sak till som behöver komma in min träning är BALANS. Är riktigt usel på balansövningar visade det sig idag.

På måndag lägger jag in del 2 på bloggen där jag samlat upp resten av dagen idag samt imorgon söndag.

Läs gärna mer om Lager 157 Ski Team.

2 kommentarer på “Skidläger med Lager 157 Ski Team del 1

  1. Sanne

    Du får en massa knasiga idéer på lägret. 800 träningstimmar. Det var det roligaste jag hört på många år.

    Svara

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.