Sammanfattning av mitt vasalopp 2016

Då är vasaloppet 2016 över för min del och jag har hunnit få en dags distans till loppet.
Det blev det i särklass jobbigaste jag gjort i mitt liv. Vallningen stämde inte alls för mig utan jag fick alldeles för mycket fäste som låg i under hela loppet. Fick ligga och anstränga mig nära max redan från start och kände mig slut på energi innan Risberg. Försökte få i mig så mycket extra sportdryck, blåbärssoppa och vatten som möjligt vid varje station för att orka. Kändes ganska hopplöst att inte få med sig någon fart alls från dom annars så sköna nedförsbackarna och dessutom bli omåkt av en hel drös människor i alla storlekar. Uppför kändes det till en början bra och jag gick om dom flesta som åkt om mig men energin som gick åt på flacken gav ju naturligtvis negativ inverkan på diagonalåkningen uppför också längre fram i loppet.

Vasaloppet 2016, startnummer 7580. Måltid: 8 timmar, 16 minuter och 54 sekunder.

Gick till slut i mål  på 8 timmar, 16 minuter och 54 sekunder. 1 timma och 20 minuter snabbare än mitt tidigare personbästa och det är jag grymt nöjd och stolt med. Hade som mål inför loppet att köra på 7 timmar eller bättre så visst känns det samtidigt lite bittert men det är ju en del av sporten att det är mycket som ska stämma.

Som avslutning följde den tradition jag och Erik Dahlén infört. Nämligen ett besök upp till lindvallen på en god pizza innan läggdags. 😉

Nu väntar några dagars vila innan jag drar igång vårträningen inför Vasaloppet 2017!

1 kommentarer på “Sammanfattning av mitt vasalopp 2016

  1. eddy persson

    Bra jobbat Daniel men otur med vallningen.
    Du kommer säkert tillbaka nästa år och tills dess kanske du seedar dig någon startklass längre fram. Så grattis till nytt personbästa och den spänning vi hade när vi följde loppet via datorn.

    Svara

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.