Julpepparkaka mjukpepparkaka

Julpepparkaka mjukpepparkaka. Enkel att baka samt går bra att frysa.

Julpepparkaka/mjukpepparkaka

Ingredienser Julpepparkaka mjukpepparkaka

  • 200 g smör
  • 1 1/2 dl socker
  • 1 dl mörk sirap
  • 3 ägg
  • 4 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Två tsk kanel
  • 2 tsk ingefära
  • 2 tsk nejlikor

Gör så här:

Först blanda rumstempererat smör, socker och sirap tills det blir en vit fluffig smet. Därefter lägg i ett ägg i taget och vispa kraftigt. Blanda mjöl, bakpulver samt kryddorna i en annan bunke. Sedan blanda ihop de båda smetar du gjort till en jämn smet. När det är klart smörj en form med smör och häll i ströbröd. Lägg i smeten i formen. In i ugnen ca 55-60 minuter på 150 grader. När man tagit ut kakan ur ugnen låt då kakan vila en stund innan kakan tas ur formen och skärs i ca. 1 cm tjocka skivor. Klart. Lycka till!

Julpepparkaka/mjukpepparkaka, bild 2

Kanske prova att bara surdegs bröd.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.