Julpepparkaka mjukpepparkaka

Julpepparkaka mjukpepparkaka

Julpepparkaka/mjukpepparkaka

Ingredienser Julpepparkaka mjukpepparkaka

200 g smör

1 1/2 dl socker

1 dl mörk sirap

3 ägg

4 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

Två tsk kanel

2 tsk ingefära

2 tsk nejlikor

Gör så här:

Blanda rumstempererat smör, socker och sirap tills det blir en vit fluffig smet. Lägg i ett ägg i taget och vispa kraftigt. Blanda mjöl, bakpulver samt kryddorna och blanda det sedan med den andra smeten. Blanda ihop det så det blir en jämn smet. Smörj en form med smör och häll i ströbröd. Lägg i smeten i formen. In i ugnen ca 55-60 minuter på 150 grader. När man tagit ut kakan ur ugnen låt då kakan vila en stund innan kakan tas ur formen och skärs i ca. 1 cm tjocka skivor. Lycka till!

Julpepparkaka/mjukpepparkaka, bild 2

Kanske prova att bara surdegs bröd.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.