Världscupen i Ulricehamn dag 1, fristil

Då har vi avverkat första dagen av två på Världscupen i Ulricehamn.
Över 54.000 sålda biljetter och totalt över 60.000 besökare utlovade god stämning och bra tryck för åkarna.

Världscupen i Ulricehamn dag 1, fristil

Hela familjen Persson under världscupen i Ulricehamn, dag 1

Uppladdningen började redan i går kväll då jag gjorde ägg och baconsmörgåsar till hela familjen. I morse gick jag och Sanne upp 06:30 för att fixa kaffe och varm choklad.

Klockan 07:15 bar det av mot Ulricehamn. Vi valde att ta gamla R40 vilket har ett bra val. I stort sett ingen trafik och vi tog oss med lätthet upp på grönahögsvägen och sedan vidare till Salviavägen där vi parkerade hos Veronica och Mikael.

Strax efter 8 var vi uppe och inne på Lassalyckan. Måste säga att arrangören gjort ett otroligt bra jobb med all logistik. Vi hittade en bra plats inne i ”Grytan” och fick se två gånger på varje varv.

Världscupen i Ulricehamn dag 1, fristil

Charlotte Kalla tar en lite vätskepaus under uppvärmningen.

På schemat för dagen stod först damer 10km fristil och vilket lopp det blev. Spännande ända in på upploppet och Charlotte Kalla tog brons! Grym stämning i publiken och bra tryck på speakern.

Riktigt strong insats av Hanna Falk också som tydligen gjorde sitt bästa resultat på den här distansen idag! 🙂

Efter damernas fristil tog vi en välbehövd hamburgare, fika och choklad för att hålla humöret på topp. Både Lukas och Josefin tyckte det var riktigt kul att kolla och heja på Sverige.

Världscupen i Ulricehamn dag 1, fristil

Herrarnas uppvärmning inför deras 15 km fristil. På grund av spänningen i loppet glömde vi ta kort under själva loppet. 😀

Vi hade inga höga hopp för dom svenska herrarna men shit vilken uppryckning. Bra lopp av dom flesta och allra bäst gick det för Marcus Hellner som också han tog brons.

Nu är vi åter hemma och lite lätt möra i kroppen. Laddar om inför morgondagens stafetter. Ska bli grymt kul att se lite klassisk åkning!

1 kommentarer på “Världscupen i Ulricehamn dag 1, fristil

  1. eddyperssonEddy

    Måste varit kanon att vara på plats när allt fungerade över 100 procent. Till och med Sveriges kung blev så imponerad att han kommer till söndagens tävlingar.

    Svara

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.