Kycklingpaj

En smarrig kycklingpaj som fungerar både som lunch samt middag. Lättlagad vardagsmat.

Kycklingpaj

Börja först med: Grundrecept för pajdeg (4 portioner)

 • 3 dl vetemjöl
 • 125g kylskåpskallt margarin eller smör
 • 2-3 msk vatten

Jag tycker pajdegen blir bäst om man blandar ihop den för hand utan matberedare men det är en smaksak.

Gör pajskalet så här: mät upp mjölet i en skål, skär det kalla margarinet i bitar och lägg ner i mjölet. Tillsätt även vattnet och blanda ingredienserna ordentligt med händerna. Därefter ställ degen i kylskåpet i ca 30 minuter, ta sedan ut degen och tryck ut den i en pajformen. Glöm inte att nagga botten på den uttryckta degen innan den ställs in i ugnen. Förgrädda pajskalet i ugnen på 225 grader i ca 10 minuter.

Ingredienser till fyllningen

 • 500g kycklingfiléer
 • 2 paket bacon, klipp i bitar
 • 1 purjolök, skär i strimlor
 • 2-3 pressande vitlöksklyftor
 • ca. 1-1 1/2 dl grädde
 • 3 msk chilisås
 • 1/2 tsk salt
 • 1/2 tsk peppar
 • 2-3 dl riven ost

Fyllning: gör detta medans pajdegen vilar i kylskåpet. Skär kycklingen i bitar sedan bryn den. Bryn därefter bacon, purjolök och vitlök några minuter. Blanda sedan i grädden, chilisås, salt och peppar. Häll blandningen i pajformen dvs på det förgräddade pajskalet. Efter det lägg på den rivna osten och pressa den nedåt lite i kycklingröran. Grädda i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter eller tills pajen fått en gyllenbrun färg. Till servering rekommenderar jag en god sallad.

Tips, gör gärna dubbel sats av kycklingpajen när ni ändå tillagar den, pajen går nämligen alldeles utmärkt att frysa in. För fler recept se kategorin, recept.

Lycka till!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.