Smarrig kycklingpaj

En smarrig kycklingpaj som fungerar både som lunch och middag.

Grundrecept för pajdegen. (4 portioner)

3 dl vetemjöl
125g kylskåpskallt margarin eller smör
2-3 msk vatten

Jag tycker pajdegen blir bäst om man blandar ihop den för hand utan matberedare men det är en smaksak.

Mät upp mjölet i en skål, skär det kalla margarinet i bitar och lägg ner i mjölet. Tillsätt vattnet och blanda ingredienserna ordentligt med händerna. Ställ degen i kylskåpet i ca 30 minuter. Ta sedan ut degen och tryck ut den i en pajform. Förgrädda den i ugnen på 225 grader (200 grader i varmluftsugn) i ca 10 minuter.

Recept på kycklingpaj

Fyllning
3-4 kycklingfiléer (ca 500g)
2 msk margarin
2 paket bacon i bitar
1 purjolök i strimlor
2-3 hackade vitlöksklyftor
1 påse (ca 150g) riven ost
1-1 1/2 dl grädde
3 msk chilisås
1/2 tsk salt

Skär kycklingen i bitar och bryn den sedan. Lägg undan och bryn därefter bacon, purjolök och vitlök några minuter. Blanda sedan ner ost och smaksätt med chilisås och salt. Häll blandningen i pajformen och grädda i ugnen på 225 grader i ca 30 minuter eller tills pajen fått en gyllenbrun färg.

Till detta rekommenderar jag en god sallad.

Lycka till!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.