Kärlekstavla

Jag såg i ett amerikanskt tvprogram hur en person fick en mycket vacker hemmagjord tavla. Den var så otroligt häftig att jag bara var tvungen att testa att göra en sån. Den amerikanska versionen av tavla är delstater man knyter samman men jag knöt ihop de två landskapen Västergötland och Skåne som symboliserar var Jag och Daniel bodde när vi träffades.

Kärlekstavla

Kärlekstavla

Gör så här:

Man behöver något bakstycke (jag har en fönsterbänk i furu som jag sågade till), färg, spik, hammare, maskeringstejp, bakplåtspapper och sytråd i olika färger.

 1. Såga till träbiten du ska använda som bakgrund. Måla den sen i önskad färg. Jag använde mig av bets och gjorde två strykningar för att få önskad färg. När färgen torkat fortsätt till steg två.  Kärlekstavla, bild 1
 2. Klipp ut ditt önskade mönster i bakplåtspapper. Och lägg det på brädan, fäst med maskeringstejp. Spika runt mallen. Använd ungefär en spik som mellanrum mellan spikarna.Kärlekstavla, bild 2
 3. När spikningen är färdig börja med tråddragningen. Kärlekstavla, bild 3
 4. Det är tråddragningen som är mest tidskrävande. Jag började med det vita och sen gjorde jag det röda. Dra svart tråd i ytterlinjer på landskapen och hjärtan. Till sist drog jag den vita tråden som symboliserar vägen mellan de två orterna Hökerum-Tyringe (och hur Daniel missade avfarten i Jönköping och körde ett par mil mot Stockholm innan han insåg att han skulle köra söder ut. Lycka till!Kärlekstavla, bild 4Kärlekstavla, bild 5

3 kommentarer på “Kärlekstavla

  1. Sanne Persson Inläggsförfattare

   Tack. Det var ett kul litet projekt att göra och det blev väldigt uppskattat.

   Svara
 1. Pingback: Alla hjärtans dag pyssel - Familjen Persson

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.