Pyssel märkestavla

Barn är stolta över sina simmärken och det bästa sättet att visa upp dom är med en märkestavla. Detta pyssel märkestavla kan man skapa genom att återbruka det man har hemma.

Till detta pyssel märkestavla behövs följande material:

  • Två gavelpinnar t.ex. trälinjal eller blandpinne.
  • Tyg. Gamla kläder funkar utmärkt till detta projekt. Tjockare tyg blir stabilare än tunt. Mycket stretch i tyget gör att tavlan blir instabil, välj stummare tyg.
  • Upphängningsband t.ex. organzaband, garn eller jutetråd.
  • Färg t.ex. överbliven väggfärg eller snickerifärg

Häftpistol, pensel och sax är de verktyg man behöver. Även såg, hammare och limpistol kan bli aktuellt.

Pyssel märkestavla
Märkestavla

Gavelpinnarna. Om pinnarna är för långa behöver man korta ner dem innan målningen. Måla gavelpinnarna i önskad färg, om man önskar att ha dem omålade går det också bra.

Pyssel märkestavla
Målade gavelpinnar

Tyget. Klipp tyget till önskat mått, det ska vara något kortare på bredden än pinnarna. Tänk på att man ska kunna fästa tyget på pinnen och sedan kunna rulla in tygen ett varv för bästa resultat. Så tyget behöver vara lite längre än det önskade slutresultatet.

Pyssel märkestavla
Klippt tygbit av trasiga kläder

Sätt ihop gavelpinnarna och tyget med hjälp av häftpistolen. Tänk på att ha något underlag när du arbetar med häftpistol. Om häftstiften som skjutits in sticker ut på andra sidan, ingen fara slå bara in änden med en hammare.

Rulla därefter in tyget ett varv på varje pinne. Om ensemblen rullar upp sig, fäst tyget på de utsatta ställena med lite lim från en limpistol. Önskar man ett diagonalt band över tavlan, fäst det på tavlan. Avsluta med att fästa ett upphängningsband. Klart!

Pyssel märkestavla
Baksida

Detta pyssel märkestavla kan man göra till vilken storlek man vill. Tänk på att välja kraftigare gavelpinnar och tyg ju större tavlan blir för stabilitet. Man kan också göra citat-tryck på tyget istället för att använda det som märkestavla.

Mer inspiration för att pyssla tavlor: omaka strumpor tavla, enhörningtavla, kärlekstavla och adventkalendertavla.

Lycka till med pysslandet!

1 kommentarer på “Pyssel märkestavla

  1. Pingback: Gott nytt år 2021 - Familjen Persson Gott nytt år 2021

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.