Julpyssel adventskalender till hela familjen

Detta är en adventskalender som kan användas år efter år av hela familjen. Julpysslet består av 6 steg.

Adventskalender, det färdiga resultatet

Gör så här med Julpyssel adventskalender till hela familjen

Steg 1. Material: rött band, en liten bit plastgrans gren, ståltråd, silver piprensare, vitt papper, penna, vit färg, pensel, bakstycke, sax, linjal, maskeringstejp, klister, skruvmejsel, 24 st krokar/skruvar, eventuellt guld/silver spritpenna, eventuellt såg, eventuellt borrmaskin, eventuellt färg till siffror, eventuellt upphängnings krok och eventuellt glitterlim. Ta bakstycket, jag använde mig av en skylt som hade lagom mått 30 cm x 35 cm. Det får gärna vara i material som går att sätta skruvar/krokar i. Om det är större än vad du önskar som slutresultat såga då till ditt bakstycket.

Steg 2. Jag har förberett en pdf till er här, där siffrorna är i ordning och samtidigt formar en gran. Har man en skrivare kan ni skriva ut denna annars får ni göra en egen mall för hand. Ha gärna två ex av siffermallen. Lägg siffermallen på ditt bakstycke, centrera den med hjälp av att mäta med linjalen. Fäst pappret med maskeringstejpen.

Julpyssel, adventskalender till hela familjen
Mall

Steg 3. Sätt nu fast skruvarna/krokarna ca. 1-1,5 cm i centrum över varje adventssiffra. Skruva alltså igenom pappret så du ser din julgransform hela tiden. Har man massivt träbakstycke kanske man behöver borra. Om julpysslet ska fungera som en tavla, sätt då på upphängningskrokar för detta.

Fortsättning julpyssel adventskalender till hela familjen

Steg 4. Måla din tavla i önskad färg, kan behövas flera lager färg. Akryl, snickerifärg, väggfärg ta det som finns hemma. Jag hade till detta ändamål vit akrylfärg, som jag penslade lite som en granform. Låt färgen torka. Man kan måla med sina krokar/skruvar på eller av. Jag ville ha bakstycket väldigt enhetligt därför målade jag även skruvarna.

Julpyssel, adventskalender till hela familjen
Målat

Steg 5. Gör din julkrans som ska fungera som markör i din adventskalender. Jag klippte av en liten gren i en av våra plastgranar. Formade grenbiten till en krans och fäste med lite ståltråd. Sätt i en piprensare i silver, detta ger illusionen av glitter samt att man får en fästpunkt på julkransen som man kan sätta på skruvar. Gör en ögla på mitten av piprensaren som passar dina skruvar, placera öglan upptill på kransen och vira sedan resterande piprensare runt julkransen. Gör en liten rosett och fäst upptill på kransen. När man är klar kan man gå över med saxen och trimma grangrenen lite.

Julpyssel, adventskalender till hela familjen
Minijulkrans fungerar som markör

Steg 6. När färgen torkat, klipp då ut dina siffror och klistra på dem på sitt tilltänkta ställe. Man kan också handmåla siffrorna om man föredrar det eller rita dit dem med spritpenna. Önskar man att förtydliga granformen på kalendern, använd då spritpenna eller glitterlim och gör en gran runt dina siffror. Nu är hela ensemblen klar för användning, en återanvändbar adventskalender till hela familjen. Klart, lycka till!

Julpyssel, adventskalender till hela familjen
Julpyssel

Ni kanske även vill göra en julstrumpa. Lycka till med pysslandet!

5 kommentarer på “Julpyssel adventskalender till hela familjen

  1. Pingback: Julpyssel adventskalender till barn - Familjen Persson

  2. Pingback: Julpyssel adventskalender till julgran - Familjen Persson adventskalender

  3. Pingback: Julpyssel som är enkelt för barn pepparkakor Familjen Persson Pyssel - Jul DIY

  4. Pingback: Pappers pepparkakshus - Familjen Persson Jul DIY pepparkakshus

  5. Pingback: Julpyssel DIY och julinspiration - Familjen Persson Julpyssel och Julgodis

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.