Paketkalender till adventsdagarna

Det kan vara svårt att göra paketkalender till sina barn och man ska hitta 24 stycken presenter. Testa istället att göra en paketkalender till adventsdagarna; 1:a, 2:a, 3:e och 4:e advent. Bara fyra paket som man ska ordna.

Det man behöver för en paketkalender till adventsdagarna är alltså endast fyra paket. Det behöver inte var kostsamt, man kan göra kalendern så det passar sin egna budget. Nedan finner ni tips för varje advent samt adventetiketter i en PDF-fil. När ni är klara med inköpen, slå in julklapparna till kalendern. Och klistra på adventsiffran.

Paketkalender till adventdagarna
Paketkalender

1:a advent. Perfekt att ge en chokladkalender som finns att köpa i de flesta livsmedelbutikerna. Annars kan man ge en leksakskalender; legokalender, playmobil eller pixikalender.

Paketkalender till adventdagarna
Första adventpaketet

2:a advent. Böcker kan man kanske ge runt andra advent. Man kan ge julpysselböcker eller julgodisböcker. Litteratur som passar barns ålder eller från favoritförfattare kan också vara passande. Något annat passande kan vara säsongens juleskum.

Paketkalender till adventdagarna
Andra adventpaketet

3:e advent. Utmärkt tillfälle att ge en julpyjamas att mysa i. Eller en jultröja med ett passande julmotiv.

Paketkalender till adventdagarna
Tredje adventpaketet

4:e advent. I vintermörkret kanske ett härligt bad kan uppskattas för både stora och små. För de allra minsta kan färgade badkulor vara uppskattat. För tonåringar och uppåt kanske badbomber uppskattas istället. Man kan också göra ett eget badsalt med endast några få ingredienser.

Paketkalender till adventdagarna
Fjärde adventpaketet

Om ni vill göra en mer traditionell paketkalender följ länken.

Trevlig jul!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.