4 sätt att rengöra med citron

Naturligt samt lättare har det aldrig varit att rengöra, här har ni 4 sätt att rengöra med citron.

4 sätt att rengöra med citron

Ett

Rengör din vattenkokare genom att fylla den med vatten samt några skivor färsk citron. Därefter låt det koka upp, häll av vattnet, nu är din vattenkokare ren och fin.

5 sätt att rengöra med citron
Vattenkokare före rengörning
5 sätt att rengöra med citron
Vattenkokare efter rengöring

Två

Gör eget rengöringsmedel av vatten, ättika och citron. Börja med att skala ca. 4 citroner, därefter blanda skalen med lika delar ättika och vatten. Lägg allt i en burk med lock och låt det sedan stå i två veckor. Efter två veckor, sila då bort skalen och blanda ut vätskan med lika delar vatten i en sprayflaska. Medlet är användbart till att rengöra många saker t.ex. toalett, kylskåp, dusch och handtag.

Bonustips, städa din mikrovågsugn genom att ställa in en bunke med vatten samt några skivor färsk citron, ställ timern på ungefär 4 minuter. Ta ut bunken och torka av hela mikron med en fuktig trasa. All ingrodd mat lossnar väldigt lätt utan att man behöver gnugga.

5 sätt att rengöra med citron
Rengöra mikrovågsugn med citron

Tre

Rengör din gjutjärnspanna med färsk citron och salt. Dela en citron på mitten och strö salt i stekpannan. Ta din delade citron och vänd den så du har saftköttet mot den ytan du strött salt på, börja skrubba. När du är nöjd, skölj av med ljummet vatten. Ser pannan torr ut kan man smörja den med några droppar matolja.

Fyra

Rengöra järnmynt. Koka upp vatten och häll i ett kärl, häll i citronsaft och massor av salt. Lägg i järnföremålet man vill rengöra. Låt det ligga några dagar innan man byter vattnet och gör om proceduren. Hur många behandlingar det krävs beror på hur nedgånget myntet är. Är mynten väldigt orena kan man även alternera med att ha kokt vatten som hälls i ett kärl och lägga i en bit aluminiumfolie och bakpulver. Gör de två olika kombinationerna om vartannat tills du är nöjd med resultatet. Skölj myntet och torka med mjuk trasa. Vill man ha extra glans kan man putsa upp det med lite aska.

Myntlampa
Myntlampa innan rengöring
5 sätt att rengöra med citron
Myntlampa efter rengöring

Kolla också på inläggen rengöra rostfritt stål samt rengöra dusch. Lycka till!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.