Min träning just nu #5

Det har blivit november och den första månaden (oktober) med ökad träning inför vasaloppet är till ända. Från 3-4 pass / vecka under sommaren har jag under oktober snittat 8 pass / vecka. I tid har det blivit ca 10 timmar / vecka vilket jag är mycket nöjd med.

Kroppen svarar bra på den ökade träningsdosen och jag känner verkligen att jag utvecklas och fortsatt går åt rätt håll. Under november månad kommer jag försöka öka ytterligare lite till kanske 9-10 pass / vecka och stanna på den dosen fram till januari-februari. Detta förutsatt att kroppen orkar med och mina resultat förbättras, annars får vi tänka om. 🙂

Full fart på skierg concept2. 

Min träning föregående månad bestod av stakmaskin (skierg concept2/PM5), spinning, stryketräning och lite löpning.
Eftersom mitt fokus ligger på vasaloppet väljer jag att presentera ett par pass jag kört på skierg i oktober nedan.

Intervaller: 5x1000m (motstånd 7-10), 10x500m (motstånd 7-10).
Testpass (för att se att träningen ger resultat): 1x5000m på motstånd 7-10.
Sen har jag kört ett par distanspass utöver intervallerna och det känns riktigt bra.

Jag delar upp intervallerna som så att om jag kör på lägre motstånd ökar jag stavtag/minut och tvärtom. Tror det är viktigt att kroppen får variatio

Under november kommer jag också köra mina första skidpass på snö för säsongen. Det blir ett besök torsdag-söndag uppe i Orsa grönklitt. Mitt mål och förhoppning är att få ihop 6 träningspass på 4 dagar. Kommer förmodligen kännas rejält i kroppen.

Sist men inte minst vill jag slå ett slag för två trevliga podcasts. Som jag skrivit tidigare har jag fastnat för podcasts på mina lugnare pass. Kör  podcasts via Spotify och betar av två olika just nu.

Lagom Kondition med Niklas Bergh och Erik Wickström.
Vasapodden av och med Lager 157 ski team.

Jag har länge följt Erik Wickström via hans blogg och tagit del av hans tips och trix när det gäller längdåkning och träning. Hans inlägg har hjälpt mig otroligt mycket. Dessutom är Podcasten han och Niklas väldigt trevlig.
Besök gärna Eriks blogg.

När det gäller Anton Järnberg och Vasapodden så har jag deltagit på deras vasaloppsläger i Orsa för ett par år sedan. Grymt bra upplägg med vallatips, träning och föreläsningar. Kan varmt rekommendera deras läger. Läs mer på deras hemsida, 157training.com.

Nästa träningsrapport kommer i december. På återseende gott folk.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.