Min träning just nu #7 samt Craft Ski Marathon 2019

Då har det blivit januari och det är dags att summera min träning i december samt Craft Ski Marathon som gick uppe i Orsa Grönklitt i helgen som var.

I december blev det en hel del träning på snö i och med att konstsnöspåret öppnade uppe på Lassalyckan i Ulricehamn. Skönt att kunna få träna på snö, det är trots allt den bästa träningen för skidåkning :). Fortsatte även med en hel del cykel och skierg nere i källaren. Kroppen har svarat oförskämt bra och återhämtningen har gått fort efter varje pass vilket visar på en bra form. Har även hunnit med ett par personbästa #pb senaste månaden. Både på träning och tävling.

Jag har kört något färre timmar per vecka än jag räknade med i tidigare inlägg. Snittar 6-10 timmar / vecka just nu och hade räknat med att ligga kring 10 timmar varje vecka. För januari kommer jag fortsätta i samma takt 6-10 timmar / vecka. Resten av januari nu kommer innebära träning. Har inga tävlingar planerade resten av månaden.

Bild tagen efter ett fint träningspass på Lassalyckan i Ulricehamn

Så då till Craft Ski Marathon uppe i Orsa Grönklitt som gick i söndags. Uppladdningen började med en urladdning i onsdags i form av 42km skierg för att verkligen tömma musklerna på energi. Valde inomhusträning på grund av vädret. Därefter laddade jag på bra med kolhydrater torsdag,fredag och lördag både genom mat och dryck. Kom ner på balanserad återhämtning (enligt min Polar V800) strax före loppet startade på söndagen.

Tyvärr visade det sig att mina skidor sett bättre dagar så det blev inköp av nya skidor dagen före loppet. Fick i alla fall prova dom 1 km på lördagen så det var lite nervöst att stå på helt nya skidor inför en tävling.

Skidorna utlagda inför Craft Ski Marathon 2019.

Banan mätte 21km så två varv skulle genomföras innan målgång. Vädret var lätt duggregn vid start och någon plusgrad. Jag körde på HF glid och klisterfäste. Jag startade i led 2 och kom iväg bra. Kände mig pigg och stark i stakningen hela loppet. Mitt mål var att snitta runt 17 km/h men det blev mycket bättre än så. Första varvet gick på 1.08.50 och en snitthastighet på 18.3 km/h. Andra varvet något långsammare på tiden 1.13.40 och en snitthastighet på 17.7 km/h. Kroppen eller huvudet lurade mig lite för det kändes som det gick snabbare andra varvet så något jag tar med mig är att ha bättre koll på min pulsklocka nästa tävling så jag ser hur fort det går i spåret. Min måltid blev således 2.22.31 och nytt personbästa med knappa 30 minuter! Grymt bra tycker jag. 🙂

Inför loppet var jag oseedad till vasaloppet och placerad i startled 10 (sist). Jag har som mål med seedningsloppen i vinter att före vaslaloppet vara placerad i startled 3 eller 4. På Craft Ski Marathon blev det lite stolpe ut. Hamnade i startled 5. Startled 4 var satt till tiden 2.22.00, alltså ”missade” jag det startledet med hela 31 sekunder! 31 SEKUNDER! Mitt personbästa inför ett vasalopp var tidigare startled 7 så två (nästan tre led bättre) nu än så länge.

Nästa lopp blir Billingens långlopp 42km i Skövde första helgen i februari (om väder och snötillgång tillåter) och därefter (om jag inte är nöjd med seedningen) ett sista försök i Orsa helgen efter för att nå ett bättre startled.

Nästa träningsrapport kommer med största sannolikhet veckan efter Billingeloppet som går den 2 februari.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.