Det hände en grej….. Skinnarloppet, Malung 45km

I veckan som varit fick jag plötsligt en snilleblixt (först på skoj på jobbet). Varför inte åka 40 mil på natten upp till Malung, köra skinnarloppet på 45 km och sen köra 40 mil hem igen? Jag menar, gör inte alla så?
Väderprognosen visade på minusgrader natten till söndag och eventuellt någon plusgrad under själva loppet så det kändes som en sista chans för mig att seeda upp mig lite till inför vasaloppet.

Gick upp kl 03:00 på söndagsnatten och åkte 03:10. Fortsatte min kolhydratsladdning i bilen som jag påbörjat under lördagen. Magen tyckte det var sådär att få i sig massa saker i mitt natten så under två timmars bilkörning var min mage värre än Pumbas men man vill ju inte verka uppblåst. 😉 Vid 5-tiden kunde jag fortsätta min uppladdning och magen var glad.

Kom fram klockan 08:00, tre timmar innan loppet startade. Jag var seedad i loppet till startgrupp 3 efter mitt resultat i Craft Ski Marathon samt Billingens långlopp.

Klockan 11:00 gick starten och jag kom iväg extremt bra. Åkte förbi ett par led 2 åkare i första uppförsbacken och min vallning var klockren. Körde lågflour på glid, basklister och VR55N på fäste. Funkade kanon!

11 km in i loppet händer då det som man ju fasar för i första backen under vasaloppet. En åkare lämnar högra spåret (jag står i mittenspåret) och åker rakt över min truga som naturligtvis blir kvar i snön. FAAN! 13 km kvar till varvning och närmaste lånestav. Jag stakar på med en stav och blir naturligtvis omåkt av ett gäng åkare på min väg mot mål/varvning. Vid varvning finns det två stavar kvar att låna, en på 170 cm och en på 148 cm. Jahopp och jag har en 160 cm stav kvar. Jag väljer 170 cm-staven och åker andra och sista varvet på 21 km med olika längd på stavar. Tycker faktiskt det gick riktigt bra och tror inte jag tappade så mycket, om ens nånting sista varvet på grund av stavarna. Dock förlorade jag ju tid under dom 13 km jag åkte med en stav samt vid stavbyte.

Jag har ännu inte hittat officiella resultatlistor men tror jag gick i mål på 2 timmar, 44 minuter och placering 32 i min tävlingsklass. Detta återstår dock att se och få bekräftat.

Så, är jag nöjd efter denna låååånga dag? Ja, faktiskt. Visst, tråkigt med stavstrul men det är ändå en del av sporten och som lite kuriosa kan tilläggas att jag under det andra och sista varvet faktiskt åkte ikapp och om dom jag åkte bredvid under första 11 kilometerna. Inte illa va?

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.