Inför mitt vasalopp 2019

Då är det torsdag och på söndag går det 95:e vasaloppet av stapeln.
Fakta, statistik, nyheter och kuriosa inför det 95:e Vasaloppet

Såhär ser min uppladdning och planering ut lördag och söndag.

Jag åker upp mot Sälen och starten i Berga by på lördag runt 07:00 för att lämna in skidorna på vallning hos vasaloppets officiella vallaservice vid vasaloppsmässan i Sälen. Första gången utan flour, blir spännande. Därefter ska jag gå runt och njuta lite inne på mässan och kanske panik-köpa nånting inför loppet. 🙂
Ska även hämta ut nummerlapp och mitt energipaket av Enervit. För första gången får jag langning utmed spåret av Enervit så det kan bli riktigt bra. Sparar säkert viktiga sekunder på att slippa plocka fram och öppna förpackningar själv under loppet.

Resten av lördagen på plats blir ren uppladdning, ta någon promenad för att hålla igång kroppen och sen försöka somna ganska tidigt. Även om man är nervös så brukar min sömn inte bli lidande.

Söndag morgon ringer väckarklockan 03:30. Klockan 04:00 drar jag till starten och köar till startgrupp 5 och hoppas hamna långt fram. När mitt skidfodral ligger på plats i startfållan går jag och hämtar ut mina skidor. Sen blir det några lugna timmar i bilen med fortsatt uppladdning. 07:30 står man redo inne i startfållan och klockan 08:00 blir det full fart till första backen. 😉

Sanne kommer rapportera med start söndag morgon runt 07:00 och sen lämna rapport efter varje kontroll så är du nyfiken på hur jag ligger till placeringsmässigt och tidsmässigt under loppet så håll koll här på bloggen.

1 kommentarer på “Inför mitt vasalopp 2019

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.