Grillad Pulled pork på Traeger

Pulled pork kan man aldrig få för mycket av. Sedan tidigare har ni pulled pork i slow cooker och här kommer även ett för grillen.

Vi har sedan tidigare lagt ut recept på pulled pork i slow cooker men nu var det dags att testa detta på vår nya Traeger Pro 575 D2.

Grillad Pulled pork på Traeger
Grillad Pulled pork på Traeger (Traeger Pro 575 D2)

Till detta recept Grillad Pulled pork på Traeger behövs:

  • Benfri bit av fläskkarré (helst över 1 kg)
  • Rubb:
  • 5 msk grovmalen svartpeppar
  • 5 msk salt
  • 1 msk ingefära
  • 3 msk lökpulver
  • 3 msk vitlökspulver
  • 1 msk olivolja (ej blandas med ovan ingredienser)
  • Spray:
  • Kalvfond
  • Worcestershiresås
  • Soja
  • Vatten
  • Till folieinpackningen:
  • 1 dl soja
  • 1 dl ketchup
  • 2 st gul lök
  • 1-2 vitlöksklyftor (pressade eller finhackade)
  • Resterande rubb om det blivit något över.
  • 0,5 dl farinsocker

Tillagning

Börja med att tända grillen och få upp en temp på 125 grader. Under tiden grillen uppnår önskad temperatur börjar du trimma köttet. Ta bort överflödigt fett, stora fettbitar kommer inte smälta under grillningen.

Blanda en rubb baserad på svartpeppar, salt, ingefära, lökpulver och vitlökspulver.
Torka köttet med hushållspapper, Smörj in köttet med olivolja och strö över rikligt med rubb runt om.

Placera köttet på grillen för indirekt grillning. Spraya köttet varje timma tills innetemperaturen på köttbiten når 72-73 grader. Detta steg tar normalt 3-5 timmar beroende på grilltemp och vikten på köttet.

Grillad Pulled pork på Traeger
Pulled pork på Traeger

Placera skivad lök och pressad vitlök i en aluminiumform. Häll över soja blandat med ketchup och farinsocker. Lägg köttet centralt i formen och lägg dubbla lager med aluminiumfolie över köttet. Se till så det blir ordentligt tillslutet så vätskan inte kan dunsta.

Grillad Pulled pork på Traeger
Aluminiumformen förberedd.

Placera sen köttet för indirekt grillning igen. Du kan behålla samma temp som tidigare, alltså 125 grader. Nu ska innetemperaturen på köttet upp i 95-97 grader.

Grillad Pulled pork på Traeger
Pulled pork på grillen. Steg 2 av tillagningen.

När temperaturen nått 95-97 grader öppnar du folien något så du kommer åt att provdra köttet. Tycker du att det är svårt att få isär köttet, låt köttet ligga kvar på grillen en stund och försök sedan igen.

Till detta recept rekommenderar jag vår kebabsås. Är du intresserad av att skaffa en Treager Pro så köpte vi vår på grillkung.se.

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.