Familjen Perssons pizzadegsrecept i ny version

Vi har i många år utgått från vårt Tacopizza-recept när vi gör våra pizzor. Degen i det receptet är helt ok och utmärkt till just tacopizza men om man vill göra vanliga pizzor med mindre ingredienser saknades något.

Familjen Perssons pizzadegsrecept i ny version
Familjen Perssons pizzadegsrecept i ny version

Familjen Perssons pizzadegsrecept i ny version:

Efter att ha utvärderat ett modifierat recept har vi nu hittat ett som enligt vår son är i nivå med vad pizzeriorna erbjuder.

Så, här kommer en ny version av pizzadeg från oss. Om du ska göra tacopizza rekommenderar vi fortfarande det som står i just det receptet.

Familjen Perssons pizzadegsrecept i ny version
Pizzadegen på nytt recept

Ingredienser

50g jäst
2 tsk strösocker
1 tsk salt
0,5 dl olivolja
3 dl vatten (38-39 grader)
7 dl vetemjöl (OBS! Börja med 6 dl och se hur degen blir, den får inte bli för torr).

Steg 1

Blanda oljan i vattnet. Oljan sänker temperaturen på vattnet så jag försöker ha vattnet på 38-39 grader innan jag häller i oljan. Tillsätt sedan smulad jäst och salt. Blanda väl så jästen löses upp ordentligt.

Steg 2

Rör ner en dl mjöl åt gången och blanda väl. Degen ska inte vara för lös eller klibbig. Spara sen resterande mjöl till utbakningen.

Steg 3

Låt degen jäsa i rumstemperatur i 30-35 minuter. Dela därefter degen i 4 bitar så får du fullstora pizzor. Vill du göra flera mindre pizzor kan du dela i 8 bitar osv. Tänk på att ha mjöl på bordet när du kavlar ut degen så den inte fastnar utan kan växa obehindrat på bordsytan.

Steg 4

Välj själv önskad topping på pizzan och grädda den i ugn på 225 grader tills den fått fin färg.

Tips! Använd pizzasten så blir pizzan mycket godare. Har du dessutom en pizzaspade blir det lättare att förflytta pizzan.

Lycka till!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.