Restips Sverige

Ni har fått flera restips från oss, dessa har varit utomlandsrelaterade. Här kommer restips som lämpar sig för Sverige.

Restips Sverige

I detta inlägg delar vi med oss av familjen Perssons personliga favoriter i Västergötland, Halland, Dalarna och Skåne.

Vi hade egen husvagn under åtta säsonger, vi har även bott i stugor på campingar och i vänners husvagnar. Vilka campingar rekommenderar familjen Persson? Nedan är våra utvalda favoritcampingar under respektive landskap.

Restips Sverige
Torpa stenhus bild från 2018

Västergötland

Vi bor i detta vackra landskap och älskar att åka till insjöar (favorit sjö, Jogen) för att bada på sommaren. Torpa stenhus är ett trevligt utflyktsmål oavsett om man gillar historia eller inte, det ligger ett charmigt café strax intill. Torpa stenhus arrangerar utställningar, medeltidsdagar samt julmarknad som varmt kan rekommenderas. Göta Kanal är mycket sevärt. Eftersom Göta Kanal är 19 mil är det flera städer som berörs, därför är det ett bra tips på listan eftersom många kan ta sig dit och se detta mästerverk som våra förfäder har byggt. Det är en gratisaktivitet, men man kan hyra cyklar och boende om man önskar det. Det finns små charmiga café vid varje slusstopp men det går också bra att ta med sig picknickkorg. Kan varmt rekommendera att besöka följande slusstopp: Sjötorp-Lyrestad-Norrkvarn-Hajstorp-Töreboda, jättemysig rutt.

Halland

Familjens smultronställe, Ugglarps camping på västkusten, campingen ligger mittemellan Falkenberg och Halmstad. Här har vi bott i både husvagn (omkring plats 19) och stuga (Skatan). Det är fräscha allmänutrymmen och en trevlig restaurang som har världens bästa Vesuviopizza enligt grabben. Det är en lugn, familjär camping som ligger mycket nära havet. Man kan välja sandstrand, hundstrand eller klippstrand. Den lokala butiken Ugglarps grönt är en familjefavorit att besöka. Även Laxbutiken som ligger vid Heberg uppskattade vi mycket och Sia glass butiken i Slöinge.

Restips Sverige
Krabbfiske på Ugglarps klippstrand

Dalarna

Leksands strand, där bodde vi 2015 i husvagn (omkring plats 163). En ganska stor camping som ligger precis bredvid Leksand Sommarland. Vi kunde gå till vår husvagn för att äta lunch och därefter återvända till nöjesparken, vilket var smidigt när man har barn. Leksand Sommarland har vattenlandskap, karuseller, höghöjdsbana m.m. När vi var där mitt under högsommaren var det mycket lugnt dvs knappt någon kö till attraktionerna. Om ni planerar semester runt omkring dessa trakter rekommenderar vi att ta en dagstur för att se Vasaloppsmålet i Mora och besöka Dalahästtillverkningscentrumet i Nusnäs, det är mycket sevärt.

Om man önskar att resa till Dalarna på vintern för en skidsemester så rekommenderar vi Stöten, där har vi varit flertalet gånger.

Restips Sverige
2015 Leksand strand camping, utsikt vid vår husvagn. Man ser sjön Siljan i bakgrunden.

Skåne

Jag (Sanne/Charmed) är ursprungligen från Skåne, så detta semestertips ligger högt upp på min personliga topplista. Här har vi inget boende att rekommendera eftersom vi alltid bor hos släktingar. Skåne har så otroligt mycket att välja på dvs kust på tre sidor av landskapet (vår favoritstrand), man kan åka med tåget enkelt till Köpenhamn, bada i insjöar, utforska sevärdheter (Ales stenar samt Glimmingehus), besöka oändligt med marknader och besöka något av de Musterier som finns i Skåne.

Restips Sverige
2017, Ales stenar

Trevlig resa!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.