Midsommarpyssel drickskydd DIY

Snabbt pyssel som är mycket användbart. Gör dessa drickskydd eller servettringar av pärlplattor i ett härligt midsommartema.

Midsommarpyssel drickskydd DIY

Midsommarpyssel drickskydd DIY
Pärlplattor till glas

Detta är ett favoritpyssel som vi gör en ny version på, dvs i ett passande midsommartema. Tidigare inlägg: pärlplattor till glas. Sexhörningspärlplattor passar till mindre diameter på glas, längre ner finner ni bilder på fruktskivor som passar till lite större diameter på glas.

Börja med att ta fram pärlplatta med sex hörn samt pärlor. Man kan göra midsommartema på rund pärlplatta men då blir mönstret lite annorlunda. Man kan ha två-sex färger på blommorna. Välj din blomfrekvens och placera därefter pärlorna som blommallen. När det är klart lägg då en pärla i blommans mittpunkt. Därefter fyll i med grönt så det ser ut som mall två. För att göra servettringen fyll inte i med lika många gröna pärlor.

Pärlplattor till glas mall
Blommall

Här är drickskydden före strykning. Den blåa pärlplattan har sex olika färger på blommorna i två upprepningar. Och den gröna pärlplattan har fyra olika färger på blommorna i tre upprepningar. Pärlplattorna är nu klara för strykning.

Pärlplattor till glas mall
Mall två

Sätt strykjärnet på max värme, när det är varmt gör följande. Ta ett bakplåtspapper och placera uppe på pärlplattan, därefter stryk så man ser att pärlorna smält ut litegrann. OBS! stryk inte förmycket för då smälter ni piggarna på pärlplattan. Vänd sedan pärlplattan och ta bort pärlplattan. Vik så ni har bakplåtspappret på både den ostrykta sidan samt strykta sidan. Stryk den ostrykta sidan så det smälter ihop ordentligt. Om man behöver stryka mer på första sidan nu när plattan är borta så gör det. När det är strykt ordentligt på båda sidor lägg objekten under något tungt tills de svalnat. Detta är för att de ska bli platta och inte böja sig. Sedan är det klart.

Midsommarpyssel drickskydd DIY
Midsommarpyssel
Midsommarpyssel drickskydd DIY
Midsommarpyssel drickskydd samt servettring

Här är bilder på apelsin-, citron- samt limeskivor av pärlplattor.

Fruktskivor av pärlplattor
Pärla enligt bilden
Midsommarpyssel drickskydd DIY
Stryk hårt på båda sidor
Midsommarpyssel drickskydd DIY
Drickskydd

Detta var ” midsommarpyssel drickskydd DIY ” se även pyssla egen midsommarkrans och recept på enkel smörgåstårta. Lycka till med pysslandet!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.