Odlingen maj 2021

Hur går det med förodlingen? Är det dags för utplantering? Vad kan redan skördas? Vad har gjorts hittills i tunnelväxthuset?

Odlingen maj 2021

Odlingen maj 2021
Det kommer gurka

Inomhus gick förodlingen som väntat för alla plantor förutom tomaterna. Se även hur det gick för inomhusodlingen i mars respektive april. Årets tomatsorter skrumpnade ihop efter omplantering till nya krukor samt nytt läge. Vår teori är att de stod på en för solig plats. De fick hjärt- och lungräddning som vi kallar det, dvs alla blad ryktes bort, endast tillväxtknoppen var kvar, de fick guldvatten och ett par timmar i tunnelväxthuset när det var varmt. Processen hjälpte, så nu har vi nöjda tomatplantor och några plantor har redan hunnit bli 100cm höga.

Odlingen maj 2021
Den högsta tomatplantan

Många växter mår gott och är redo för utplantering, men den kalla dag- samt nattemperaturen gör att vi väntar lite till. Hellre vänta extra länge, än att plantorna kollapsar vid utplantering. I väntan på lagom nattemperatur har avhärdning påbörjats. Se i kommande juni-inlägget för att se utplanteringen.

Redan nu i maj kan vi skörda olika sorters sallat bl.a. trädgårdsportlak som är rikt på omega-3, spenat som är rikt på bl.a. A- och E-vitamin, mangold som är rikt på bl.a. c-vitamin och magnesium. Även kryddor som dill, timjan och gräslök kan skördas.

I tunnelväxthuset har det rensats på ogräs och lite sten men även gödslat med guldvatten. Även brytsocker ärt har vi odlat, detta i krukor som har fiberduk över sig. Se hur vi bekämpar mördarsniglar i detta informativa inlägg.

Odlingen maj 2021
Vitlöken växer bra
Odlingen maj 2021
Trädgårds portlak bild från 1 maj

Detta var odlingen maj 2021, håll utkik efter odlings inlägg i juni!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.