Mspa Bliss E-069 elite jet del 2

Höll spabadet temperaturen när det var som kallast? Hur mycket elkostnader på ett år? Hur många liter vatten behövdes under ett år till spabadet?

Detta inlägg är Mspa Bliss E-069 elite jet del 2, del 1 kan ni läsa här. Nyare versioner av detta spabad heter M-Spa Bliss JB-304 Elite.

Vi har verkligen badat och använt vårat spabad, 5-6 ggr per vecka. De kalla månaderna hade vi poolen på 39 grader. Och ja den höll den inställda temperaturen hela säsongen oavsett utomhustemperatur. Även när vi hade -19 grader så bibehölls temperaturen i spabadet.

Mspa Bliss E-069 elite jet del 2
Mspa

Elkostnader

Under vår och sommar var elkostnaderna på drygt 300kr/månad. Under höst och vinter drog spabadet betydligt mer el, drygt 600kr/mån. På ett år blev det totalt 5400 kronor i elkostnader. Det totala priset är alltså för att alltid ha spabadet igång på mellan 38- 39 grader året runt.

Vattenbyte

Fem gånger på ett år har vi bytt vattnet i spabadet. Detta har behövts eftersom vi badar mellan 5-6 gånger per vecka. Totalt har 6500 liter vatten använts under ett år till spabadet, detta är även med extra påfyllning vid låg vattennivå.

Mspa Bliss E-069 elite jet del 2
Vattenbyte

Rengöring

Vi har använt oss av biocool produkter för rengöring av poolen. Användning av klor har vi undvikit så mycket som möjligt, men när det var mitt i vintern och vi inte kunde byta vattnet lika ofta fick vi använda klor vid enstaka tillfällen. 1ggr/vecka har vi lagt i biocoolmedel och i kombination med det växlade vi filter. Därefter rengörs filtrerna i diskmaskin med poolfilter clean.

Mspa Bliss E-069 elite jet del 2
39,5 grad i spabadet

Hoppas ni nu genom att ha läst både del 1 och Mspa Bliss E-069 elite jet del 2 att ni fått mer fakta om spabadet. Nyare versioner av spabadet har bl.a. displayen på ett annat sätt och annan typ av överdrag. Lycka till med badandet!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.