Mspa Bliss E-069 elite jet del 1

Utvärdering upplåsbart spabad för 6 personer, Mspa Bliss E-069 elite jet. Efter tre månader är detta vårt samlade omdöme om produkten.

Detta är Mspa Bliss E-069 elite jet del 1, inköpt från Bygghemma. Snabb leverans från företaget. Tillsammans med spabadet medföljde en instruktionsfilm. Innan montering såg vi den. Därefter var uppsättningen mycket enkel.

Mspa Bliss E-069 elite jet utvärdering.
Spa uppsatt
Spa uppsatt

Efter tre månaders användning har vi många positiva erfarenheter av detta spabad. Ungefär 2-4 gånger per vecka har vi badat i Mspa. Maj, juni och juli är månaderna vi nu haft badet i vår ägo. Därmed gör vi en första utvärdering.

Positivt

 • Informativ bruksanvisning
 • Snabb montering
 • Håller värmen bra. På våren och sommaren sjunker temperaturen endast 0-2 grader på 1-2 timmars användning. Detta beroende på hur mycket man använder bubbelfunktionen samt vilken utomhus temperatur det är.
 • Skön botten att sitta på
 • Rymlig
 • Två filter ingick
 • Lättanvänd kontrollenhet

Negativt

 • Fästena som binder ihop locket med underlagsmattan, dessa täcker poolens del precis vid kontrollenheten och utloppsrören. Som ett resultat av det, kan man råka stänga av poolen via kontrollen när man knäpper fästena. Så dubbelkolla ALLTID att poolen är igång efter att du knäppt fästena.
 • Fästena var stenhårda och var svåra att öppna i början. Samtidigt var detta bra eftersom de inte riskerade att blåsa upp. Efter drygt två månaders användning blev de mer lätthanterliga.
 • Displayen har bra ljus när det är mörkare ute. Vid strålande solsken mitt på dagen måste man skugga med handen för att se temperaturen.

Lite fakta vid storrengöring då man byter vattnet helt. Poolen tar ca. 4 timmar att tömma samt 1 timme att fylla med nytt vatten. De sista 3 centimeterna vatten behöver man ösa ut alternativt lyft poolen så det lutar mot utloppet. Själva städningen när vattnet är tömt tar ca 15 minuter.

Vattenvårdspaket CleanWaterTech Spa100 är ett miljövänligt rengöringsalternativ till mindre pooler. Som hade tydlig bruksanvisning och var lättanvänt. Vi följde råden som medföljde och produkten har fyllt sin funktion mycket väl.

Se gärna altanbygge del 3, vilket vårat spabad står på. Vi har satt extra plintar där poolen är placerad.

Även hur poolen fungerar under vinterhalvåret ska bli intressant. Som ett resultat om hur den fungerar på vintern kommer i ett separat inlägg våren 2021.

Mspa

1 kommentarer på “Mspa Bliss E-069 elite jet del 1

 1. Pingback: Mspa Bliss E-069 elite jet del 2 - Familjen Persson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.