Trädgård före och efter

Det har varit tungt, svettigt och växlande väder. För varje stund man gjort en liten del har man börjat se resultat. Här har ni trädgård före och efter.

2005 framsida
2005 baksida

I detta inlägg hittar ni helhets bilder på våran trädgård. Kolla gärna in trädgårdsarbete samt vår kategori husprojekt.

Huset utvändigt: Taket var det första vi såg till att göra i ordning, 2006. Successivt har fönster och dörrar bytts ut. Även panel har ersatts på vissa delar av huset samt ny carport installerats. Nya stuprör och hängrännor har monterats. Inomhus har vi totalrenoverat i mängder, kolla på vår kategori husprojekt för mer detaljer.

Tidigare säsonger har vi gjort detta i trädgården: Det gamla ruttna staketet på framsidan rev vi och byte mot en Avenbok häck. Även på baksidan har häck planterats. Då vid tomtgränsen på två sidor. En består av Tuja och den andra av Avenbok. Fem träd som inte gjorde något nytta har tagit bort på tomten genom åren. Gamla lekstugan ruttnade bort så den är riven.

2020: Nedan kommer ett par bilder under pågående trädgårdsarbete under 2020. Fullkomlig katastrof men det finns en plan. Markstenläggningen var utmanande, tungt att bära alla markstenar. Och många klämda fingrar blev det. Men ett vackert resultat blev det och som var väl värt allt hårda slit. Det är först när man förändrar något som man inser hur dåligt det var tidigare. Våran gräsmatta var bland det ojämnaste man kan tänka sig.

Odlingsytan under processen
Odlingsytan under processen
Baksidan under pågående arbete
Baksidan under pågående arbete
Några av de fem miljoner hjulspår som överväldigade vår baksida
Borttaget gräs i högar

Slutresultat

Gräsfrötjuven

Lagom till midsommar kom äntligen gräset igång och växte. Och därefter kunde vi ta de slutgiltiga bilderna. Ungefär 3 kg gräsfrön har behövts, vinden och djur gjorde att en del gräsfrön försvann.

Framsidan klar
Husets framsida

Om ni undrar vart fasadsiffran är inköpt så är det på fasaddekor.

Närbild hus och altan
Klar baksida
Äntligen gräsmatta på baksidan

Hoppas ni finner inspiration i dessa bilder. Husdrömmar kan ta tid. Men när man ser tillbaka på bilder inser man att det var värt det.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.