Altanbygge del 3

Det färdiga resultatet är här, altanbygge del 3. Efter 16 år av längtan har visionen blivit verklighet, tack vare W.Persson Entreprenad AB.

Altan klar
Altanbygge klart

Innan ni läser vidare i detta inlägg altanbygge del 3 är bra att läsa Altanbygge, del 1 och altanbygge, del 2 för att få en helhetsbild. Om ni redan läst dessa fortsätt neråt i detta inlägg.

I sista fasen återstod det att göra i ordning detaljer på altanen. Alltså, virket som omfamnar altanen i nederkant dvs kjolen monterades. Varje liten skarv fick en perfekt tillsågad planka. Även golvet blev fullständigt. Också de båda trapporna färdigställdes, en i varje hörn av altanen. Staketet blev klart och det omsveper altanen som ett vackert smycke. Efter det byggdes två grindarna ihop. Vilket våran hund Hero är mycket nöjd över. Nu är alla små komponenter på plats och därmed har vi en fulländad altan.

En av trapporna
Fronten på altanen
Norra kortsidan
Södra kortsidan

Den gamla altanen var byggd på ett mycket undermåligt sätt och gungade som om man var ute på sjön. Samt var målad med fel färgsort på det tryckimpregnerade virket vilket fick färgen att flagna. Vi älskade aldrig den gamla uteplatsen med dess brister.

Snickaren som vi anlitade, var mycket noggrann vilket märktes på detaljerna. Äntligen är 16 år av väntan och längtan över. Altandrömmen blev verklighet och detta efter att W.Persson Entreprenad AB varit hos oss och gjort ett fantastiskt arbete.

Redan välanvänd altan

Den färdiga altanen har vi fyllt med diverse utrustning. B.la. en Traegergrill som maken diggar och ett spabad som hela familjen älskar. För att vi ska slippa ta in trädgårdsmöbler på vintern har vi valt möbler av trä. De två högre arbetsborden samt det mindre bordet har vi snickrat ihop själva. Nya altanen har blivit en favoritplats som är mycket välanvänd.

Bord byggt av oss själva
Grillavdelningen
Stort bord med plats för många
Spaavdelningen
Sittplatsen vi använder mycket
Fortfarande mycket plats som står tomt

Tre ställen av altanen har en dynlåda. Detta för så smidig funktion som möjligt för det tilltänkta användningsområdet.

Nu kan man röra sig på altanen utan att det gungar vilket är magiskt. Innan snubblade man pga höjdskillnaden mellan golvet inne och altanen, detta är nu ett minne blott. Vi är mycket nöjda med slutresultatet av våran gigantiska altan!

2 kommentarer på “Altanbygge del 3

  1. Eddy Persson

    Imponerande och snyggt. Ser fram mot invigningsfest med föräldrar och syskon med familjer. Kan inviga gräsmattan också med kubb-tävling…

    Svara
  2. Pingback: Mspa Bliss E-069 elite jet del 1 - Familjen Persson Mspa Bliss E-069

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.