Altanbygge del 1

Äntligen kunde vi påbörja ett altanbygge och förverkliga våran altandröm. Andra projekt har alltid prioriterats före en altan. Nu var stunden kommen för altanbygge del 1 och den mycket åtråvärda platsen att få en fullständig ”make-over”.

Altantaket rev vi 2017. Då renoverades våran bostad i stor omfattning . I höstas rev vi resten av den befintliga altanen som hade många brister. Tack vare en mild vinter kunde vi påbörja Altanbygge del 1 av våran altan redan i mitten på februari. Det var geggigt värre eftersom det inte var någon tjäle.

Bild från 2005
Bild från 2017
Februari 2020

W.Persson Entreprenad AB gjorde ett gediget arbete med grunden. Maskiner hyrdes in vilket underlättade markarbetet väsentligt. Mängder av gräsmatta grävdes bort och gropar till plintarna gjordes. Plintar, markduk samt 20 ton makadam lades på plats.

Markarbete, februari 2020
Plintarna på plats, februari 2020
Markduk samt makadam på plats, februari 2020

Gräsmatten var nu ett minne blott men det gjorde ingenting eftersom grundarbetet var utomordentligt genomfört. Nya altanen ska vara lika lång som huset, innan var den bara två tredjedelar. Samt altanen gjordes även 30% bredare än tidigare. Samtidigt som vi hade maskiner på tomten passade vi på att gräva bort gräs där vårt tunnelväxthus skulle stå.

Detta är altanbygge, del 1. Håll utskick efter del 2.

6 kommentarer på “Altanbygge del 1

  1. Eddy Persson

    Jätte-arbete ni utför. Ska bli mycket intressant att se slutresultatet. Lycka till!

    Svara
  2. Pingback: Altanbygge, del 2 - Familjen Persson Altanbygge, del 2 inleddes

  3. Pingback: Tunnelväxthus - Familjen PerssonTunnelväxthus var en dröm

  4. Pingback: Trädgårdsarbete - Familjen Persson tradgardsarbete

  5. Pingback: Mspa Bliss E-069 elite jet del 1 - Familjen Persson Mspa Bliss E-069

  6. Pingback: Altanbygge del 3 - Familjen Persson färdiga resultatet altanbygge del 3.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.