Förodling april 2021

Förodlingen inomhus växer som utlovat samt tunnelväxthuset har förberetts. Säsong två ser lovande ut.

Förodling april 2021

Förodling april 2021
Invasion av plantor

Två olika tomatsorter, två olika chilisorter, favoritgurka från förra året, melonplantor samt basilika ockuperar vår fönsterbräda i matsalen plus lite till. Växterna har alltså flyttats från odlingsbordet. Där hade de växtbelysning och värme men nu är de på en plats med naturligt dagsljus. I tidigare inlägget förodling 2021 kan ni läsa om vad vi odlar i år. Även förodling mars 2021 kan vara intressant att läsa.

Säsong två tunnelväxthuset
Tunnelväxthuset 2021

En dag under påskhelgen preparerades tunnelväxthuset. Bokashi grävdes ned. Samt självbevattning systemet justerades och provtrycktes. Jorden roterades lite genom krattning även lite sten togs bort från jorden.

Vitlök
Vitlök

Vi planterade tre olika sorters vitlök i november som växer bra ute i växthuset. De hade en fiberduk när det var som mest väderskiftningar men vitlöken slipper nu att ha den på sig.

Förodling april 2021
Liljelökar har planterats i utelådan.

Även några ettåriga kryddor har direktsåtts i tunnelväxthuset.

Förodling april 2021
Basilikaplantor

Storbladig basilika Gustosa från impecta.

Förodling april 2021

Detta var förodling april 2021, håll utkik efter nästa blogginlägg som kommer i maj. Det kommer att handla om utplantering i tunnelväxthuset men även om nya platsen för salladsodling. Se hur vi bekämpar mördarsniglar i detta informativa inlägg.

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.