Ugnsbakad falukorv med hemmagjort potatismos

Ugnsbakad falukorv med hemmagjort potatismos

Ugnsbakad falukorv med hemmagjort potatismos

Till den ugnsbakade falukorven behövs:

1 falukorv

1 lök

1 tomat

ketchup och senap

några ostskivor

smör

Sätt ugnen på 225 grader. Smöra en ugnsfast form. Gör snitt i falukorven och lägg den sen i formen. Skiva tomat och lök i halvmånar. Lägg tomat och lök om vartannat i den snittade falukorven. Ringla ketchup och senap över falukorven. Toppa med några skivor ost. Ställ in det i mitten av ugnen ca. 30 minuter.

Till potatismos behövs:

mjölig potatis

mjölk

smör

salt

Skala och koka potatis. När man hällt av vattnet brukar jag lägga den kokta potatisen i en plastbunke. Häll i en skvätt mjölk, 1 tsk salt och lite flytande smör. Blanda allt med elvisp. Fortsätt häll i mjölk i omgångar tills potatismoset har en lagom konsistens.

 

 

 

3 kommentarer på “Ugnsbakad falukorv med hemmagjort potatismos

  1. Andreas

    Jag brukar göra potatismos så här: Koka potatis med salt och en grönsakstärning. Häll av vattnet. Mosa potatisen. Släng i en redig klick smör i potatisen. Koka upp mjölken med en köttbuljongtärning, salt, peppar. Det ska inte stormkoka men smakerna ska koka samman och buljongen ska försvinna i mjölken. Vispa för hand och dra ifrån plattan när mjölken börjar koka. Dra igång elvispen i potatisen/ det smälta smöret och häll försiktigt i den varma mjölken till du får önskad konstens. Det sista du lägger i är lökpulver. Men va försiktig med lökpulver för det kan ta över i smaken.

    Svara
  2. Pingback: Falukorvspyttipanna - Familjen Persson Falukorvspyttipanna

  3. Pingback: Skriva matsedel och handlingslista - Familjen Persson

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.