Falukorvspyttipanna

Falukorvspyttipanna är ett enkelt vardagsrecept som barnen älskar. Man kan använda precis vilka ingredienser som helst, ta vad som finns i kylen.

Falukorvspyttipanna
Det färdiga resultatet av kylskåpstömnings mat av falukorv

Kylskåpstömnings-mat skulle man kunna kalla detta recept. Man kan ta rester i mycket stor utsträckning till vilken pyttipanna som helst. Mindre matsvinn är alltid bättre för klimatet. Falukorvspyttipanna är den ultimata pytten av kylskåpstömnings-mat som barnen älskar.

Detta recept innehåller:

1 purjolök

1200 gram falukorv

4-6 potatisar

10 champinjoner

Kryddor

Börja med hacka alla ingredienser. För att tillagningen ska bli så bra som möjlig försök att göra en plan för vilken ordning stekningen ska ske i. Men för att att uppnå bästa resultat är det viktigt att man börjar med att steka den ingrediens som tar längst tid, det vill säga potatisen. Sedan fortsätter man i tur och ordning med att lägga till ingrediens efter ingrediens.

Sedan bryner du falukorven och purjolöken, avsluta med att bryna champinjonerna. Krydda efter tycke och smak. Det är även mycket gott att använda sig av färska kryddor i pytten t.ex. persilja, koriander eller gräslök. Servera med crème fraiche och en sallad.

En annan variant vi gjort av denna typen av pyttipanna hade vi sötpotatis, falukorv, gul lök, broccoli, spenat, persilja, zucchini och kryddor. Den falukorvspyttipannan var mycket god.

Prova gärna ugnsbakad falukorv med hemmagjort potatismos.

Lycka till!

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.