Stressfri jul med månadsplanering

För att få en stressfri jul krävs det ingen enorm budget utan bara god planering. Kolla in månadsplaneringen för tips.

Om man gör lite från och med nu i september kommer ni att få en stressfri jul. Och detta med hjälp av månadsplanering. Julen blir då smärtfri där stress och ångest uteblir. Men om ni väljer att under julveckan köpa alla klapparna och att göra alla julbestyr. Då får man ligga som man bäddar, sluta klaga och testa månadsplanering istället.

Med månadsplanering blir december månad en njutarmånad istället för stressmånad, dessutom har en jämn fördelning av utgifter bidragit till en bra ekonomistruktur.

Stressfri jul med månadsplanering
Överleva julen

Månadsplanering

September

Perfekt vid början av hösten att storstäda. Allt som man kommit efter med under sommaren tar man nu tag i. Putsa fönster så dem är förberedda inför advent. Storstäda på platser som man inte brukar göra så ofta. T.ex. badrum (rengör jacuzzi/badkar), kök (rengör fläkt och ugn), sovrum (rengör under och bakom sängen) eller garage. Gör områden som ni brukar negligera.

Ett mycket bra tips är att använda sig av Marie Kondo-metoden när man rensar kläder och prylar. Dvs spara, slänga och skänka. Samtidigt som man frågar sig: ger den här mig någon glädje?

Rensa barnens rum med Marie Kondo-metoden. På så sätt är barnens rum redan preparerade för den tsunami av leksaker som kommer vid jul.

Gå också igenom garderober med Marie Kondo-metoden. Barn växer mycket på sommaren och det är perfekt på hösten att kolla igenom garderober.

I samband med klädrensning är det perfekt att organisera i sin hall så den fungerar som tilltänkt under läsåret.

Börja skriv julklappslistor. Man får då en överblick och kan börja arbeta upp en budget utifrån det. Om man inte har ett årssparande till presenter så kan man spara en slant i september, oktober och november. Tänk på att budgeten kanske ska räcka till mer än bara julklappar. Så som dekor, julbord, finkläder, extra bränsle, extra mat m.m.

Oktober

Börja handla julklappar. Fynda på reor och black friday. Om man inte hunnit alla önskade storstädningsområden, gör det nu i oktober.

November

Inhandla det sista. Eftersom grovstädning är gjord. Kan man nu bara njuta och göra en enklare städning innan adventsstjärnor och pynt ska tas fram.

Man tar fram julpyntet precis när man vill, det finns inget rätt och fel.

December

Njut av julkänslan. Och slå in alla julklappar medans julmusik spelas. Julpyssla och julbaka precis så mycket ni önskar. Se massor av julfilm.

Lycka till!

4 kommentarer på “Stressfri jul med månadsplanering

  1. Pingback: Julpyssel personlig julgranskula - Familjen Persson Jul DIY

  2. Pingback: 4 Tips på att göra julen lite enklare och festligare - Familjen Persson DIY

  3. Pingback: Höstinspiration - Familjen Persson Höstinspiration

  4. Pingback: Tankemässigt organiserad - Familjen Persson Tankemässigt organiserad

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.