Julpyssel personlig julgranskula

Ett trevligt julpyssel som passar lika bra som dekor eller julgåva. Personlig julgranskula kan göras på flera olika sätt, se nedan.

Till detta julpyssel personlig julgranskula behöver man: julgranskulor som antingen är transparenta eller färgade, upphängningstråd, fotografier, nagellack, glitterlim eller permanenta märkpennor. Tips! Beställ gärna några extra exemplar av de tilltänkta fotografierna.

Alternativ ett. Ta en färgad julgranskula och dekorera den. Detta med permanent penna, glitterlim eller nagellack. Skriv t.ex. namn, årtal eller rita något juligt som julgran, snöflinga eller renen Rudolf. Avsluta med att sätta i upphängningstråd. Detta alternativ är lättare för barn att pyssla än de andra valet.

Julpyssel personlig julgranskula
Val 1

Alternativ två. Kan göras på tre olika sätt; A, B samt C.

Julpyssel personlig julgranskula
Personlig julgranskula

A. I transparanta julgranskulor kan man sätta in ett fotografi på något minnesvärt. Men man kan också lägga i något litet minne, t.ex. en napp, smycke eller biljett. Avsluta med att sätta i upphängningstråd. Årtal eller text kan man skriva på kortet eller på kulan.

Julpyssel personlig julgranskula
Variant 2A med text
Julpyssel personlig julgranskula
Variant 2A utan text

B. Man kan också sätta in fotografier i miniramar och hänga upp i granen. Väldigt effektfullt.

C. Eller så tar man fotografier och teckningar, limmar dessa på kartong. För att göra baksidan snygg limmar man på julklappspapper, se bild. Därefter klipper man ut objekten i önskad form. Gör hål längst upp och sätter i upphängningstråd. Man kan också sätta en julig rosett i hålet för mer julkänsla. Detta alternativ är inte lika hållbart som de i transparenta julgranskulor.

Julpyssel personlig julgranskula
Alternativ 2C framsida
Baksida
Alternativ 2C baksida

Detta var julpyssel personlig julgranskula. För mer julinspiration se även: julrelaterade favoriter, stressfri jul, enkelt barn julpyssel, pyssla en julstrumpa och gör en egen adventskalender.

Lycka till med pysslandet!

2 kommentarer på “Julpyssel personlig julgranskula

Lämna ett svar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.