Julpyssel, luciatåg

Det är underhållande att julpyssla ett eget luciatåg. Roligt att gestalta karaktärerna och dekorativt när det är klart.

Julpyssel, luciatåg det färdiga resultatet

Man kan göra sitt luciatåg med precis vilka karaktärer man så önskar t.ex. lucia, snögubbar, julgranar, tomtar, pepparkaksgubbar, stjärngossar och tärnor. I materialväg återbrukade jag i detta ändamål färg och äggkartong, för övrigt kan man använda sig av nästan precis vad som helst. Låt fantasin flöda. Här är tre enkla steg till hur du kan lyckas.

  1. Det man behöver först är en sax och en äggkartong. Klipp ut mittenpelarna i ett enda stycke.
Grundmaterial, luciatåg

2. Måla din grund till luciatåget vit. Går bra med vilken färg som helst. Jag hade bara vit väggfärg hemma så det använde jag. Man kan behöva måla flera lager vitt om kartongen är av mörkare kulör eller om den vita färgen inte är så täckande.

Målat grundmaterial till luciatåg

3. När grundfärgen torkat är det bara att dekorera efter tycke och smak. Jag föredrar att använda limpistol för det torkar snabbt men har man ingen går det bra med vanligt klister. Som dekorationsmaterial använde jag: jutetråd, piprensare, silverpapper, vaddkulor, vitt papper, tandpetare, rött papper, rött silkespapper och en liten vit pompoms. Det är bra om man har en liten fin svart penna att göra ansiktsuttrycken med. Nedan är några när bilder på karaktärerna. Lycka till!

Närbild lucia i luciatåg
Närbild tärna 1 i luciatåg
Närbild stjärngotte i luciatåg
Närbild tärna 2 i luciatåg
Närbild tomte i luciatåg

En kommentar på “Julpyssel, luciatåg

  1. Pingback: Julrelaterade favoriter - Familjen Persson

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.